06 - 34 35 81 96 Praktijk afspraak

Orthonyxie / nagelbeugel

Bij een afwijkende vorm van de nagel kan er orthonyxie toegepast worden om de nagel te corrigeren. Wanneer de teennagels ingroeiend zijn kan het plaatsen van een nagelbeugel vaak een definitieve oplossing bieden. De nagelbeugel wordt op maat gemaakt en op de nagel geplaatst en vastgezet om de nagel te dwingen rechter te groeien zonder dat hij weer in de huid groeit. Een nagelbeugel verlicht direct de pijn. Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf. Wel is regelmatige controle van uw nagelbeugel door uw pedicure noodzakelijk. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt. De gekozen methoden zijn afhankelijk van convexe nagel. Hier gebruik ik de composiet beugel, Omega beugel en Uni- Brace/ M-Brace beugel. 

Waarom Uni-Brace/ M- Brace systeem
- kan toegepast worden bij iedere vorm van ingroeide zoveel bij volwassen als bij kinderen.
- bied correctiemogelijkheden voor de nagels van grote tenen als van kleinere tenen of zelfs vingers.
- is geschikt voor dunne en dikkere nagels
- de mogelijkheden om drie krachten te gebruiken, bied een innovatieve oplossing bij ingroeide nagels in verschillende fases en maten. 

Uni-Brace/ M- Brace Systeem 
Uni Brace is een innovatief nagelbeugelsysteem. Met de Uni Brace nagelbeugel is het mogelijk een maatwerk beugel voor verschillende vormen van ingroeide nagels te maken, een beter en snellere resultaat te boeken. Door gebruik van speciale tools kunnen alle verschillende maten beugels van alle vormen ingroeiende nagels worden gemaakt en individueel aangepast worden. Deze Uni Brace nagelbeugel die gemaakt is van chirurgisch staaldraad wordt vastgezet met composiet dat geschikt en goedgekeurd is voor medische toepassingen (vooral kwetsbare voeten). Afhankelijk van de indicatie of juiste contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel dus voor iedere vorm van ingroei. 

Werkwijze:
- bij het eerste bezoek wordt een anamnese afgenomen, onderzoek van schoenen en stand van de voeten, en over een oplossing gesproken. Eventueel de beugel op maat gemaakt en geplaatst. Er worden foto’s voor en na de behandeling gemaakt.
- na drie dagen is er contact ter controle.
- na drie weken volgt er een controle afspraak. Hier worden nogmaals foto’s gemaakt.
- afhankelijk van de klachten, vorm van de nagel en de groeien proces, wordt bepaald wanneer de volgende behandeling is.
- bij iedere vervolgbehandeling wordt gekeken hoe de nagel zich ontwikkelt.